5 TIPS TIL VALG OG INSTALLATION AF EN EGNET ANTENNE TIL MARITIM ANVENDELSE.

1. God lodret (højde) modtagevinkel

Antennen skal have mulighed for at modtage et godt “lodret” signal. Sådan optimerer du modtageydelsen: i hård sø, når dit skib vipper og svajer i en havn eller ved en kaj med forhøjede basestationer i roligt vand, når basestationerne er højere end båden. Mange vandveje, har højt forhøjede bredder, så basestationerne skal opføres højt over vandvejen.

2. Signalmodtagelse fra HVER retning

For at forhindre signaltab, når et skib vender, bør det vandrette strålingsmønster af en antenne give mulighed for et godt signal fra enhver retning. Dette sikrer signalmodtagelse inden for en radius på 360°. Samtidig er antennen beskyttet mod signaltab i områder, hvor sandsynligheden for refleksioner er stor. Dette sker hovedsageligt i havne, kystbugter eller flodbredder med høje objekter såsom havnebygninger eller høje flodbredder.

3. Lang levetid

Den bedste antenne i verden hjælper dig ikke, hvis den går i stykker på grund af udsættelse for vand eller salt. Et af de mest frustrerende scenarier på vandet er at miste kommunikation på grund af en ødelagt eller ikke-fungerende antenne.
For at forhindre dette i at ske, skal en god maritim antenne som minimum have beskyttelsesklasse IP65. Det gør dem modstandsdygtige over for de barske forhold på vandet.

4. Fremtidssikker

For at sikre den bedst mulige modtagelse opdaterer mobilnet operatører og internetudbydere løbende deres tjenester og dermed også frekvensbåndene. Det kan betyde, at den antenne, du køber i dag, ikke dækker morgendagens bånd. Ved udvikling af deres antenner er Poynting opmærksom på en bred dækning af alle mulige frekvensbånd, som formentlig vil blive brugt langt ud i fremtiden.

5. Installation og kabeltab

Det er særligt vigtigt at holde kabeltabet så lavt som muligt. Hos os får du den nødvendige “knowhow” om antennemonteringsmuligheder og hvordan du sikrer dig, at din antenne yder optimalt.

Kontakt os hvis du gerne vil sikre din kunde får den rette antenne fra start.